جشنواره تولیدات فصل برداشت و نتیجه گیری مراکز است


در گفت و گویی کوتاه با رضا پارسیان نژاد رئیس حوزه هنری استان كهگيلويه و بوير احمد به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری پرداختیم . در این گفت و گو پارسیان نژاد با اشاره به اینکه حوزه هنری استان كهگيلويه و بوير احمد237 اثر به سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی ارائه کرده است ، ما حصل این گفت و گو تقدیم حضور می گردد .
در ابتدا از اهميت برگزاري جشنواره توليدات استاني بفرمائيد؟
جشنواره تولیدات فصل برداشت و نتیجه گیری مراکز می باشد و فرصت و انگیزه ای برای معرفی ظهور و بروز استعدادهاست. البته جشنواره ها خود دارای معایب و آسیب هایی می باشند لیکن جشنواره ای در سطح ملی و با مدیریت بالا همزمان تمرکز بر تولیدات می تواند از یک طرف فاقد عیوب جشنواره های دیگر باشد و از طرف دیگر فرصتی برای تشویق و ترغیب جوانان و هنرمندان به امر تولید کیفی باشد.
حوزه هنري استان شما چه تعداد اثر به جشنواره سوم ارسال كرده است؟ آيا اين تعداد آثار نسبت به دوره هاي گذشته جشنواره افزايش پيدا كرده است؟ دليلش چيست؟
در بخش های مختلف هنری تعداد 237 اثر برای رقابت ارسال شده است. بله- بی شک دلیلش حمایت و تشویق های حوزه هنری و برنامه ریزی های مرکز و به تبع مراکز استانها در جذب و حمایت از هنرمندان و آثار آنان داشته است. حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد در سالهای جدید از برنامه روتین و شعاری فاصله گرفته و تمرکز خود را بر کارهای کیفی متمرکز نموده است که البته بخش عظیمی از این تولیدات طی سال 91 به مرحله نهایی می رسند و این اتفاق میمون است که در استان کهگیلویه و بویراحمد سابقه نداشته است.
به نظر شما برگزاري اين جشنواره تا چه اندازه مي تواند بر روي توليدات مراكز استاني تاثير مثبت بگذارد؟
خب در ابتدا عرض کردم جشنواره تولیدات انگیزه ای برای جوانان و هنرمندان که به سمت تولید اثر هنری بروند و این امر در درازمدت نیز به نفع جامعه است چرا که فرهنگ تولید را تقویت و دوری از شعارزدگی و جشنواره های آماری را موجب خواهد شد. این جشنواره همچنین قوت قلبی است به مدیران و عوامل مراکز استانها که بدانند کارهای تولیدی آنها دیده می شود و مورد تقدیر واقع می گیرد و همین امر سبب حرکت مدیران و برنامه ریزی آنها به سمت تولید و حمایت از تولیدات خواهد شد.
چه پيشنهاد و نظري براي بهتر برگزار شدن اين جشنواره داريد؟
نهایت دقت در داوری که حتماً اتفاق خواهد افتاد خود به خود موجب اعتماد و امیدواری هنرمندان برای حضور در این جشنواره خواهد بود و حمایت های معنوی از برگزیدگان برای معرفی بیشتر به مردم در تقابل با صدا و سیما مطرح گردند و یا در مراکز غیر از استان خود آثار آنها ارائه می شود همگی می تواند کیفیت و اهمیت این جشنواره را بالاتر ببرد.
جشنواره سوم با دو جشنواره قبلي چه تفاوت هايي دارد؟
شاید مهمترین تفاوت این جشنواره با دو جشنواره قبلی ثبت سامانه بوده است که اتفاق شایسته ای بوده و مصونیت خوبی برای ثبت آثار فراهم نموده است. مورد بعدی اضافه شدن رشته هایی دیگر همچون تازه های نشر ، رسانه های دیجیتال ، فرهنگ و مطالعات پایداری بوده است که موجب دیده شدن استعدادها در این بخش ها گردیده است.
آيا تمركز زدايي در جشنواره (در بخش كميته ها و بررسي آثار) بر روند بهتر شدن توليدات استاني و حضور هنرمندان مراكز استاني نقش د ارد؟
صددرصد .شاید بزرگترین نقطه قوت جشنواره همین تمرکز زدایی بود که اتفاق افتاد و به استانها و توانایی آنها توجه داده شد. این امر خود تمرین بزرگی است برای استانها که در برنامه ریزی منطقه ای و کشوری خود توانشان را بالا ببرند. البته این توجه و تقسیم کار باید به صورت دوره ای باشد یعنی استانهایی که در این دوره نقش مدیریتی نداشتند در دوره بعدی در اولویت باشند.
و اما سخن پاياني؟
تقدیر و تشکر از همه دست اندرکاران جشنواره تولیدات جناب آقای مصلحی که با حمایت های صمیمانه شان موجب قوت قلب و انگیزه حداکثری شده است و از ریاست محترم حوزه هنری جناب آقای مؤمنی که در دوران حضورشان شتاب بیشتری را در فعالیت های حوزه هنری پدید آورده اند و آرزوی توفیق برای همه هنرمندان و دلسوزان فرهنگی کشور.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره